КПР глоби Бартън с 500 000 паунда


Н. Гавазов

КПР глоби Бартън с 500 000 паунда

Куинс Парк Рейнджърс завърши вътрешното си разследване по отношение на своя полузащитник Джоуи Бартън относно събитията в срещата от последния кръг на Висшата лига на Англия срещу Манчестър Сити. Както е известно, скандалният футболист се скара с трима играчи на „гражданите" - Карлос Тевес, Серхио Агуеро и Венсан Компани и остави отбора си с човек по-малко, получавайки червен картон.

Проявите на грубост на 29-годишния Бартън не останаха без внимание от страна на Футболната асоциация, която наказа Джоуи с дисквалификация от 12 мача и глоба от 75 000 паунда. Паралелно с това, КПР инициира собствено разследване.

В понеделник лондонският клуб обяви за резултатите от разследването. Слуховете за това, че Бартън ще бъде изгонен от клуба не се потвърдиха, но за сметка на това босовете наказаха жестоко играча си.

Първо, Бартън се лишава от капитанската лента и второ, наложена му е глоба от шест седмични заплати, което е около 500 000 паунда. Освен това, полузащитникът няма да пътува с отбора до Азия през юли.

В допълнение, ръководството е разговаряло с Бартън и двете страни са решили, че при подобна постъпка клуба ще прекрати договора си с него.

 

  Сподели
67