Ди Матео подписа двегодишен договор с Челси


Н. Гавазов

Ди Матео подписа двегодишен договор с Челси

Челси обяви за назначаването на Роберто ди Матео на длъжността мениджър на отбора и подписването с него на двегодишен договор. Както е известно, италианският специалист оглави „аристократите" през март след уволнението на Вилаш-Боаш. Роберто не само успя да изправи ситуацията във Висшата лига, където Челси финишира на шесто място, но също така постигна победа и на другите фронтове.

Под ръководството на Ди Матео „сините" спечелиха Купата на Англия и голямата мечта на Абрамович - Шампионска лига. След края на сезона ръководството на клуба обмисляше известно време различни кандидатури, но в крайна сметка спря своя избор върху Ди Матео.

„Всички видяха безспорните качества на Роберто, когато той успя да възроди отбора през миналия сезон и да направи историческо постижение. Собственикът и борда на директорите са щастливи, че той ще продължи добрата си работа в клуба", заяви изпълнителният директор Рон Гърли.

"Когато го помолихме да поеме отбора през март, всички вярвахме, че той е млад треньор, който може да даде много на клуба. С начина си на работа и отношение към нас, играчите и целия екип, както и с успехите, които постигна, той доказа, че е точният човек", каза още босът.

„За мен е изключително удоволствие да бъда назначен за мениджър и треньор на първия отбор. През миналия сезон постигнахме невероятен успех и направихме историческо постижение за този велик клуб. Нашата цел е да продължим да надграждаме над тези постижения и аз вече планирам и очаквам с нетърпение началото на подготовката за следващия сезон", заяви Ди Матео.

 

  Сподели
72