Арсенал може да се ограничи с покупката на Подолски


Н. Гавазов

Арсенал може да се ограничи с покупката на Подолски

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис намекна, че през това лято лондонският клуб може да се ограничи единствено с трансфера на Лукаш Подолски и други нови попълнения да няма. Както е известно, още в края на април „артилеристите" окончателно съгласуваха преминаването на играча на националния отбор на Германия. Тази покупка Газидис определи като „ключова" и заяви, че други нови играчи може да не се вземат, защото ще се търси качеството, а не количеството.

„Мисля, че е много хубаво това, че през лятото съществува яснота около нашето участие в Шампионска лига. Постарахме се също така да извършим ключова покупка в лицето на Подолски и сега нашите фенове могат да го наблюдават на Евро и да се убедят, че не сме сгрешили. Хубавото е, че Лукаш не само е способен да вкарва голове, но може да играе на различни позиции. Получихме универсален игра, съответстващ на нивото на Арсенал. От тази гледна точка той е играч на топ-ниво. Това е една добра покупка", цитира The Guardian думите на Газидис.

„За нас основното се явява не количеството нови футболисти, а качеството и какво те биха дали на отбора. Над това нещо размишлява Арсен Венгер. Независимо на постоянния натиск, нашият мениджър винаги прави изгодни покупки", каза още босът.

 

  Сподели
192