Газидис: Няма да бързаме с Ван Перси


Н. Гавазов

Газидис: Няма да бързаме с Ван Перси

Главният изпълнителен директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че ръководството на клуба няма да вдига много шум около бъдещето на капитана на отбора Робин ван Перси. Холандският национал отбеляза 37 гола за „артилеристите" през изминалия сезон, но той може да напусне „Емирейтс" това лято, ако не успее да постигне споразумение за удължаване на сегашния си договор, който изтича в края на следващия сезон.

Преговорите между страните завършиха без успех миналия месец и Манчестър Сити обеща да наддава за нападателя, ако той стане достъпен за продажба. В същото време Ван Перси описа Ювентус като един „велик отбор", с което допълнително подхрани предположенията, че може да си тръгне от Лондон, а цялата ситуацията все повече започва да напомня на тази от миналото лято, когато Самир Насри премина в Манчестър Сити, за да спечели по-късно титлата на Англия.

По всичко изглежда, че ръководството на Арсенал не си е взело поуки от сагата с французина.

„Робин седна с нас в края на сезона и проведохме една добра дискусия. Това, което се съгласихме на тази среща е да запазим в тайна всички разговори и да не бързаме с излишни съобщения. Смятам, че това е правилния път. Нека не бързаме и най-вече да уважаваме факта, че в момента Робин е фокусиран изцяло върху Еврото, където му пожелаваме успех", цитира Reuters думите на Газидис.

 

  Сподели
100