Президент: Следващият сезон е последен за Сър Алекс


Н. Гавазов

Президент: Следващият сезон е последен за Сър Алекс

Президентът на Уигън Дейв Уилън заяви, че следващият сезон ще бъде последен в треньорската кариера на Сър Алекс Фъргюсън. Шотландският специалист е начело на „червените дяволи" от 1986 година и за това време 12 пъти спечели Висшата лига на Англия. Легендарният мениджър няколко пъти се готвеше да излезе в пенсия, но в края на краищата решаваше да продължи с работата си, доколкото му позволява здравето.

Но Уилън, който се намира в много добри приятелски отношения със 70-годишния шотландец съобщи в интервю за ESPN, че Сър Алекс има проблеми със здравето, заради което сезон 2012/13 неминуемо ще бъде последен за него.

„След края на следващата кампания Сър Алекс ще излезе в почивка. Когато толкова дълго се намираш на върха, постоянно изпитваш натиск и това се отразява. Колкото повече се стараеш, толкова по-трудно започваш да се справяш с натиска и възникват определени последствия. Сър Алекс е голям инат и знам, че иска да продължи своето дело. Аз, както и всички останали го уважаваме за това, което е направил досега", заяви Уилън за ESPN.

"Аз съм в течение на неговото желание да остане на работа още 2-3 години, а може би и повече. Но миналата седмица той имаше проблеми със здравето и е наясно, че не може повече да продължава да рискува", каза още босът на Уигън.

 

  Сподели
106