Ван Дер Сар: Дано сравненията между мен и Де Хеа не му влияят


И. Ангелов

Ван Дер Сар: Дано сравненията между мен и Де Хеа не му влияят

Едвин ван дер Сар подкрепи Давид Де Хеа да се фокусира над кариерата си в Манчестър Юнайтед и да игнорира всички сравнения между младежа и легендата, които са правени в миналото, и ще продължат да се правят. Де Хеа имаше сезон на спадове и великолепни изяви, а в крайна смета Юнайтед загуби титлата по голова разлика.

"Може би е трудно веднага да поеме моята роля. Хората ме сравняваха с Петер Шмайхел, и сега съм аз на това място. Де Хеа трябва да игнорира това и да играе своята игра."

41-годишният спечели 4 пъти лигата с Юнайтед, печелейки през 2009 година Златната Ръкавица за рекордните 21 чисти мрежи.

Де Хеа се подобрява с всеки мач и сега бе избран за първи път в групата на Испания:

"Той получи много критики, но и аз като бях млад грешах много, в Аякс, а след това и в Ювентус и Юнайтед. Най-важното е какво ще направиш след грешка в следващия мач, а дори в същия. Видяхме, че Де Хеа стана все по-важен с напредването на сезона."

"Знам, че много е боляло да загубиш титлата в последните две,три минути, но ако погледнете, те се справиха много добре. Взеха повече точки от миналата година и имаха много чисти мрежи. А дори Неманя Видич отсъстваше толкова дълго."

  Сподели
85