Уест Хeм се завърна във Висшата лига с победа над Блекпул (видео)


И. Ангелов

Уест Хeм се завърна във Висшата лига с победа над Блекпул (видео)

Отборът на Уест Хeм Юнайтед отново ще играе във Висшата лига след като днес успя да надделее над Блекпул с 2:1 във финала на плейофите за влизане в елита на Англия, който се изигра на стадион "Уембли". Тима започна слабо, Блекпул доминираше в началото и на двете части, но в крайна сметка всичко бе решено с драматичен гол.

Блекпул се наложи още от началото, но пропусна прекалено много чисти положения. Уест Хeм издържа на натиска и на свой ред опита да напредне. Това се получи и в 35-ата минута Карлтън Коул наказа опонента с една непреценена топка от бранител на Блекпул.

В началото на втората част Томас Инс изравни резултата, след като Блекпул отново натисна. Той постави топката далеч от вратаря на Уест Хям от воле, като не намери топката както би искал, но голът бе факт. След едно отворено полувреме в 87-ата минута Рикардо Ваш Те вкара, след като се оказа най-съобразителен в един карамбол пред вратата на Блекпул. Това попадение вкара неговия тим във Висшата лига, където вече са Рединг и Саутхемптън.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
90