Далглиш: Напускам Ливърпул по един достоен начин


Н. Гавазов

Далглиш: Напускам Ливърпул по един достоен начин

Кени Далглиш изрази своята благодарност към феновете и играчите на Ливърпул и призна, че за него е било привилегия да бъде начело на мърсисайдци. Както е известно, ръководството на „червените" прекрати договора на шотландския специалист - информация, която най-напред ВВС съобщи, а след това тя беше потвърдена от Fenway Sports Group и клуба.

Тази новина идва само 24 часа след като шотландеца се завърна от среща с основния собственик Джон Хенри и президента Том Уорнър в Съединените щати. Въпреки спечелването на Карлинг Къп и достигането на финала на Купата на Англия, Далглиш плати цената на разочароващото осмо място във Висшата лига на Англия.

14-то поражение от Суонзи в последния ден на сезона осъди клуба на най-лошото му представяне на финала на лигата в последните 18 години и на най-малко спечелени точки от сезон 1953/54 насам.

„За мен беше голяма чест и привилегия, че имах възможността да се завърна в Ливърпул като мениджър и да спечеля първия трофей за клуба от последните шест години и да бъдем близо до спечелването на втори трофей. Разбира се, разочарован съм от представянето ни в Лигата, но за нищо не бих разменил победата в Карлинг Къп, тъй като знам, колко много тя означава за нашите фенове и клуба", заяви Далглиш за ВВС.

„Мога да кажа, че напускането ми на футболния клуб става по един почтителен и достоен начин и не се отразява на никого, като целта е отбора да върви напред по същия начин, както когато пристигнах тук. Искам да благодаря на всички служители за тяхната лоялност и усилия, които положиха. Най-накрая, иска да благодаря на всички фенове на Ливърпул, които винаги ме подкрепяха. Без тях нямаше да постигнем нищо", каза още шотландецът.

 

  Сподели
75