Сър Алекс: Никой не очакваше, че нещата ще се развият по този начин


Н. Гавазов

Сър Алекс: Никой не очакваше, че нещата ще се развият по този начин

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след срещата от 38-я кръг на Висшата лига на Англия поздрави Манчестър Сити, който в драматичен мач победи Куинс Парк Рейнджърс и благодарение на това триумфира с титлата в Премиършип. Както е известно, „червените дяволи" победиха Съндърланд като гост и когато мачът на „Стейдиъм ъф Лайт" завършваше, Юнайтед все още беше шампион на Англия.

На „Етихад Стейдиъм" обаче се разигра истинска драма, която и най-добрите сценаристи не биха могли да измислят -в петминутното допълнително време „гражданите" отбелязаха два гола и успяха да обърнат негативния за тях резултат .

„Никой не очакваше, че нещата ще се развият по този начин. Всички очакваха победа за Сити, но повече от половин час те не можеха да направят нищо срещу десет съперника, а вкараха два гола в последните пет минути", заяви Сър Алекс за ВВС.

„Но аз поздравявам Сити с победата в първенството. Всеки, който стане шампион заслужава да бъде поздравен. В края на мача моите футболисти не знаеха резултатите в останалите мачове и разбраха какво се случва от реакцията по трибуните. Разбира се, че са разочаровани", каза още наставникът на Юнайтед.

„89 точки е шампионски резултат. Но очевидно, сега не е нашият ред да бъдем шампиони", допълни Сър Алекс.

 

  Сподели
67