Пардю и Компани са номер едно за сезона във Висшата лига


Н. Гавазов

Пардю и Компани са номер едно за сезона във Висшата лига

Алън Пардю и Венсан Компани бяха избрани съответно за Мениджър и за Играч на сезона във Висшата лига на Англия. Кръг преди края на шампионата, възпитаниците на Пардю заемат 5-то място в класирането на на Премиършип и имат всички шансове да си осигурят участие в Шампионска лига.

Пардю оглави „свраките" през декември 2010 година. Много от феновете на клуба се отнесоха негативно към решението на собственика Майк Ашли да уволни Крис Хютън, който върна Нюкасъл в елита и да назначи Алън.

Но сегашния сезон разсея всички съмнения на феновете. Пардю и неговият щаб проведоха великолепна трансферна кампания, подарявайки на английски футбол играчи като Кабайе и Сисе. На съвсем друго ниво пък се представят Демба Ба, Бен Арфа и Тиоте.

Това е първи случай, в който мениджър на Нюкасъл е удостоен с тази престижна награда.

Компани пък бе един от най-важните играчи на Манчестър Сити през настоящия сезон и истинска скала в отбраната на тима воден от Роберто Манчини. Капитанът на "гражданите" помогна на отбора да запази цели 17 "сухи" мрежи, като освен това вкара и три гола, включително и решителното попадение в дербито с Манчестър Юнайтед, което може да има огромно решение в битката за титлата.

 

  Сподели
124