Сър Алекс: Не смятам, че това е краят


Н. Гавазов

Сър Алекс: Не смятам, че това е краят

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън сподели мнението си относно значението на последния кръг от Висшата лига на Англия. Както е известно, „червените дяволи" и „гражданите" са с еднакъв брой точки в таблицата за класиране, като отборът на Роберто Манчини изпреварва този на Сър Алекс благодарение на по-добрата си голова разлика. Сити посреща в заключителния мач от сезона борещия се за своето оцеляване КПР, докато Юнайтед гостува на Съндърланд и според повечето специалисти, действащият шампион на Англия е с минималнио шансове да защити титлата си.

„Ние знаем, че мачът със Съндърланд няма да бъде лек, но все още имаме шанс да спечелим Висшата лига. Четири пъти досега сме играли в последен мач от сезона, когато под въпрос се намираше спечелването на титлата. Три пъти станахме шампиони, а един път изпуснахме своя шанс. Мисля, че ако Сити не стане шампион, тяхното разочарование ще бъде огромно и не мога да го опиша с думи Неизвестно е, как всичко това ще се отрази на отбора", заяви Сър Алекс за Magic 1152.

"Но от другата страна е Куинс Парк Рейнджърс. Ако лондончани загубят, много играчи ще бъдат продадени, а заплатите на останалите ще бъдат силно орязани. Изпадането на тима от Висшата лига ще бъде сериозен удар за отбора", каза още шотландецът.

„Ние не сме оставили нашите надежди да победим в шампионата. При това е напълно вероятно да не постигнем целите си. Но аз не мисля, че подобно събитие ще сложи края на ерата „Юнайтед". Напротив, в много отношение това ще бъде началото на нов период в историята на клуба. Ако отстъпим титлата, аз се надявам, че отново ще успеем да си я върнем. Както се случи, след като я загубихме през 2010 година", допълни Сър Алекс.

 

  Сподели
130