Юнайтед губи 22 милиона паунда


Н. Гавазов

Юнайтед губи 22 милиона паунда

Отпадането от груповата фаза на Шампионската лига, поражението в четвъртия кръг на Купата на Англия и вероятността да бъде загубена битката за шампионската титла във Висшата лига може да струва на Манчестър Юнайтед най-малко 22 милиона паунда, съобщава The Telegraph.

Както е известно, „червените дяволи" са заплашени за първи път от 2005 година да завършат сезона без трофей. За участието си в миналогодишния финал на Шампионската лига отборът воден от Сър Алекс получи от УЕФА 45 милиона паунда, но тази година Юнайтед вече загуби 17 милиона от липсата на продажби за телевизионните права, билети и спонсорски договори.

Освен това, ако клубът заеме второ място във Висшата лига на Англия, „червените дяволи" ще загубят още 5 милиона паунда във вид на бонуси от УЕФА, тъй като УЕФА гарантира на втория тим в класирането на Премиършип 30% от доходите от продажбата на телевизионни права, докато в същото време победителят получава 40%.

Единствената добра новина е, че Юнайтед може да икономиса малка сума - в случай, че не бъде спечелена титлата, тогава „червените дяволи" няма да заплатят на Блекбърн два милиона паунда според условията на сделката с Фил Джоунс.

 

  Сподели
77