Яя Туре блести за Сити срещу Нюкасъл, спечели ли титлата? (видео)


И. Ангелов

Яя Туре блести за Сити срещу Нюкасъл, спечели ли титлата? (видео)

Отборът на Нюкасъл Юнайтед прие Манчестър Сити в предпоследния мач на двата тима преди края на сезона, като гостите надвиха своя опонент с 2:0 благодарение на два страхотни гола от Яя Туре. Бившият футболист на Барселона подаде титлата в ръцете на Сити, и трудно ще си представим, че тима ще загуби у дома си срещу КПР в последния ден.

Двата тима изиграха спокойно първо полувреме, без излишни рискове, но създадоха доста положения. Героите в срещата до почивката бяха Тим Крул и Джо Харт, които макар да грешаха, извадиха доста топки, насочени към гола.

В 70-ата минута Яя Туре вкара след като топката му бе предоставена от Агуеро далеч от наказателното поле. Той фалцира прекрасно топката до гредата на Тим Крул и изведе своите напред. Нюкасъл се хвърли в атака до края на срещата, и в една контра съжали отново. Агуеро отново бе активен в ситуацията, като раздаде топката след като напредна. Клиши намери Яя Туре в наказателното по чудесен начин, и Туре не сбърка с ляв крак от близо.

По този начин Нюкасъл остана с намалени шансове за топ 3, а "гражданите" изглежда си подсигуриха титлата с мач повече и 10 гола голова разлика над Манчестър Юнайтед.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
119