Рейна: ФА Къп ще донесе обратно радостта на Анфийлд


И. Ангелов

Рейна: ФА Къп ще донесе обратно радостта на Анфийлд

Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна вярва, че ако вдигне ФА Къп, това ще донесе обратно радостта на "Анфийлд", след като кампанията във Висшата лига е крайно разочароваща. "Червените" излизат днес срещу Челси в решителна битка за един от най-престижните трофеи в света, а Рейна иска тима да се представи добре:

"Целта ни беше да се класираме в топ 4 за Шампионска лига, но това не се случи, не успяхме, но купата на лигата и ФА Къп може да ни донесат радост."

"Не е лесно да спечелиш две титли в един сезон. Особено ако става въпрос за Англия. Купите са официални титли, така че имат голяма важност. Особено ФА Къп, който е най-старият турнир в света. Да спечелиш и да станеш част от историята ще зарадва феновете."

"За мен, през всичките си години в Англия, трябва да кажа, че феновете на Ливърпул са уникални. Те са най-хубавото нещо за този клуб и заслужават да си чупим гърбовете от работа за тях. Трябва да печелим титли."

"Вярно е, че не сме постоянни във Висшата лига. Дори ние не знаем защо. Имахме лош старт, контузии и отсъствия на важни играчи. Не успяхме да се възстановим от всичко това."

"Ако играехме, както в купите, със сигурност щяхме да сме по-високо в класирането. Но не можеш да ги замениш, двете купи за място в Шампионска лига. Щеше да е страхотно да постигнем и това, но това е футболът. Все пак 6 години без купа бе твърде много за тим като Ливърпул."

  Сподели
93