Фърги: Ако загубим титлата, то е заради Евертън


И. Ангелов

Фърги: Ако загубим титлата, то е заради Евертън

Сър Алекс Фъргюсън смята, че равенството на Манчестър Юнайтед с Евертън на 22-и април 4:4, може да се окаже ключовият момент в решаването на титлата в Англия през тази година. Юнайтед на 2 пъти в срещата повеждаше с 2 гола и не успя да задържи предимството си, а Сър Алекс си припомни този момент, заедно с мача срещу Ман Сити:

"Този мач с Евертън бе убиец за нас. Това беше абсолютно абсурдно представяне от наша страна в последните 10 минути. Просто абсолютна разсеяност."

"Правилно е да кажем, че в историята на клуба е винаги да се атакува и пресира, но това беше глупаво и не го направихме, няма спор. Ако загубим лигата, трябва да приемем, че причината е мачът с Евертън."

Последваха въпроси за мачът със Сити: "Ние не предизвикахме вратаря им, трябва да сме честни. Започнахме много добре - те не създаваха нищо, но след това вкараха преди края на полувремето и това ни уби."

"Да вкараш в такова време може да срине психически опонента, и те се възползваха от контраатаката си, искаха да са сигурни, че няма да допуснат гол. Младият Крис Смолинг е виновен, че остана под топката за гола. Трябва да е ясно, вратарят нямаше никакъв шанс срещу този удар."

Сър Алекс няма да може да разчита на Джони Евънс и Дани Уелбек срещу Суонзи, като нападателят бе изритан тежко от Де Йонг срещу Сити, което го изхвърли от остатъка на кампанията: "Мислех, че това е лошо влизане."

"Първоначално не смятах, че е за червен картон, но когато видях повторението ми се строри, че жълт е прекалено малко. Това го изхвърли от мача, а Дани искаше да създаде нещо в ситуацията. Не можех да го заменя, защото бях използвал смените си."

Сър Алекс бе критичен към ФА и телевизиите, които промениха времената на мачовете: "Вижте финалът на ФА Къп в събота, започва в 17:15 английско време. Това е абсурдно. Глупаво."

"Причината е да се намери достатъчно зрителна активност, така че разместват началото на срещата. Това е най-престижното състезание в света. Това е достойно за лудницата. Лудница."

"Толкова дължим на телевизиите напоследък, че те доминират играта. Единственото ни спасение е, че последните мачове се играят по едно време поне. Това е важно за нас."

 

  Сподели
85