Ди Матео: Шест мача за 17 дни. Не бива така


Н. Гавазов

Ди Матео: Шест мача за 17 дни. Не бива така

Наставникът на Челси Роберто Ди Матео коментира срещата от 34-я кръг на Висшата лига на Англия с Нюкасъл, в която неговият отбор претърпя поражение с 0:2. Италианският специалист оправда поражението с претоварената програма на лондончани и също така призна, че за Челси ще бъде много трудно да завърши сезона в топ 4 на английския футбол.

„През първото полувреме ме можехме да поддържаме високо темпо и да доминираме в мача. След почивката изглеждахме по-добре. Отблъснахме Нюкасъл в тяхната половина, създадохме няколко положения за гол, но те бяха прекалено добри. Гостите се отбраняваха отлично и ни вкараха два гола. Трябва да им отдадем дължимото", заяви Ди Матео за официалния сайт на клуба.

„На моите играчи им беше много трудно, умората си каза думата. Това беше шести мач за 17 дни. Не може така. Невъзможно е десет футболисти да играят постоянно за такъв период от време. Имам добър отбор и момчетата направиха всичко по силите си. Не бива да забравяме, че в събота ни чака важно събитие. С нетърпение очакваме финала за Купата на Англия", каза още италианският специалист.

 

  Сподели
136