Далглиш към играчите: Забравете за финала


П. Пенков

Далглиш към играчите: Забравете за финала

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш нареди на играчите си да забравят за предстоящия финал в ФА Къп и да се раздадат на 100% в срещата с Фулъм от Висшата лига. Червените си осигуриха втори финал този сезон, след като победиха Евертън с 2:1 на полуфиналите в надпреварата, но извън Карлинг Къп и ФА Къп тима се представя изключително слабо през тази кампания.

Стивън Джерард, Анди Керъл и Луис Суарес се очаква да получат евентуална почивка в сблъсъка с Фулъм с цел да се предпазят от травми, но Далглиш не смята по същия начин и не вижда в смисъл от това Ливърпул да бъда "предпазлив" в името на евентуални контузии.

"Играчите получат травми и по време на тренировки, така че неучастие в дадена среща не може да ги предпази. Колкото по-предпазлив е един играч, толкова по-голям е шанса да се контузи. Най-важното нещо да бъдеш себе си и да играеш както си знаеш. Очевидно финала за ФА Къп е след двубоя ни с Фулъм, но сме способни с добри играчи да се справи с Котиджърс," сподели мениджърът на червените.

"Имаме 20-годишни футболисти, които умеят да се раздават на терена. Ще сторим това, което смятаме за правилно. Не само със Стиви и Луис, но с всеки," добави Далглиш.

  Сподели
98