Давид Силва: В понеделник всичко е на масата


И. Ангелов

Давид Силва: В понеделник всичко е на масата

Давид Силва от Манчестър Сити заяви, че Манчестър Юнайтед вероятно чувства напрежението от състезанието за първото място. Преди понеделнишката среща между двата тима той даде обширно интервю по въпроса пред Goal.com .Силва чувства, че и онази загуба с 6:1 е забравена от момчетата на Сър Алекс Фъргюсън:

"Не мисля, че в Юнайтед са много нервни, но те знаят, че ги приближаваме, след като ги победихме с 6:1. Доста се подобрихме в последните няколко седмици и сега е добър момент за дерби."

"Домакинството също е важно, но помним как загубихме тук за ФА Къп. Това трябва да ни е за урок. Не трябва да правим неща, без да мислим. Трябва да сме умни и да избегнем грешките."

"Атмосферата ще е фантастична. Всички ще са зад нас, защото искат да спечелим титлата. Феновете искат това дори повече от победа над кръвния враг."

"Виждам колегите си на тренировка, те са концентрирани. Това е като финал за нас и трябва да играем точно като за такъв. Това е ключов мач. Ако сме силни, както обикновено сме у дома, ще контролираме играта. Юнайтед няма да има комфорта да разиграва и да покаже на какво е способен. Това трябва да направим."

"Не сме обсебени от Рууни или който и да е. Грижа ни е за нас самите."

"В понеделник сезонът ни увисва с риск. Трябва да спечелим, каквото и да ни коства това. Всичко, което има смисъл, е резултатът, а не начина, по който ще играем. Очаквам драматичен мач, който ще реши титлата в Англия."

"Целта ни е да спечелим оставащите си срещи. Това няма да е лесно, но дори да сме наранени в този период можем да спечелим титлата. Всъщност, това ще направи титлата по-сладка."

"Ние не сме изнервени от ситуацията. Играем сериозен мач и трябва да сме концентрирани във всяка точка на терена. Не трябва да даваме шансове на Юнайтед, защото те са опитни и знаят как да играят във всяка ситуация. Това 6:1 вече е забравено. Това се случва веднъж в живота и сме доволни, че стана при нас. Сега всичко ще е по-трудно."

  Сподели
122