Осем гола и равенство между Юнайтед и Евертън (видео)


И. Ангелов

Осем гола и равенство между Юнайтед и Евертън (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед прие Евертън в пореден кръг от Висшага лига на Англия, като шампиона достигна до пълен обрат след изоставащ резултат, само за да позволи на гостите да се върнат в срещата и тя да завърши 4:4 днес на "Олд Трафорд". Красиви попадения не липсваха, а за Юнайтед блестяха Рууни, Нани и Дани Уелбек днес. От другата страна Никица Йелавич и Маруан Фелаини показаха отлична форма.

Всичко започна добре за гостите, които доминираха в играта през първата част. В 33-ата минута Никица Йелавич вкара красив гол с глава, който прехвърли чудесно Давид Де Хеа. Това събуди домакините и публиката на "Олд Трафорд" и се стигна до изравнителен гол в 41-ата минута. Луиш Нани предостави прекрасно подаване на Рууни, който вкара с глава, за да се изравни във вечната реализаторска листа на Юнайтед с Джордж Бест и Денис Вайълет.

През втората част Юнайтед успя да обърне мача. В 57-ата минута отново Нани асистира, този път на Дани Уелбек за изключително красиво попадение. Той преодоля съперник и завъртя топката в ъгъла на вратата по прекрасен начин. Само 4 минути по-късно, след 2-те си асистенции, Нани вкара и свой гол, след като Дани Уелбек и крилото разиграха прекрасно топката.

В 67-ата минута Mаруан Фелаини вкара изключителен гол. Тони Хибърт предостави центриране в наказателното поле, което халфа намери много добре от воле и Де Хеа бе преодолян, макар да докосна топката. Само 2 минути по-късно Уейн Рууни отново наказа Евертън, отново Дани Уелбек грабна асистенция.

Но само за 2 минути Евертън върна два гола за равенството. В 83-ата минута Никица Йелавич вкара красив гол от близо, а в 85-ата Фелаини асистира на Пиенаар, за да вземе точки от "Олд Трафорд". По този начин Манчестър Юнайтед даде възможност на Ман Сити при победа днес да се върне на 3 точки от лидера, като двата тима имат мач помежду си. Състезанието във Висшата лига е отворено отново.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101