Нюкасъл уверено към Европа - отвя Стоук Сити (видео)


И. Ангелов

Нюкасъл уверено към Европа - отвя Стоук Сити (видео)

Отборът на Нюкасъл Юнайтед прие Стоук Сити в пореден кръг от Висшата лига на Англия, като домакинтие напълно доминираха в срещата, която завърши при класическото 3:0. Гостите от Стоук дори имаха по-малко точни удари от головете на противника, което е атестат за безхарактерното им представяне, но по-скоро за класата и увереността, която Нюкасъл показа днес.

Герои за домакините днес бяха хората във форма за тима в лицето на Йоан Кабайе и Папис Сисе. В 14-ата минута Бен Арфа напредна и центрира на главата на Сисе. Той нанесе удар и нацели горната греда на противника, като топката отскочи пред Кабайе. Той не се поколеба да я вкара с глава.

4 минути по-късно Сисе успя да вкара попадението си. Кабайе му върна асистенцията с прекрасно подаване по земя, а нападателят не сгреши. Кабайе вкара и последното попадение в срещата, което дойде в 57-ата минута. Той застана под ъгъл и завъртя топката перфектно покрай Асмир Бегович на вратата. Прекрасното попадение бе причина двамата играчи на мача да получат почивка и овациите от публиката.

Перфектната среща за домакинтие донесе 4-ата поредна суха мрежа от 14 през кампанията. Сега тима се намира в топ 4, измествайки Тотнъм, който днес играе с КПР, като до момента двата тима имаха по 59 точки, но Нюкасъл добави още 3 към тях.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
143