Юнайтед громи Астън Вила - върна се на 5 точки пред Сити (видео)


И. Ангелов

Юнайтед громи Астън Вила - върна се на 5 точки пред Сити (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Астън Вила на собствен терен, като пред феновете си на "Олд Трафорд" домакините надделяха с 4:0 над своя опонент. В срещата Уейн Рууни вкара две попадения, но безспорно играч на мача бе Пол Скоулс, който контролираше темпото днес.

Всичко започна в 7-ата минута за Манчестър Юнайтед, когато Ашли Йънг спечели дузпа за своите. Той навлезе от крилото, пусна топката покрай противник и вместо да мине покрай него влезе в краката му и потърси контакт, като по този начин принуди рефера да отсъди нарушение. Положението бе реализирано от Уейн Рууни.

До края на полувремето на няколко пъти Пол Скоулс, Уейн Рууни и Дани Уелбек можеха да удвоят резултата, но къде с късмет, къде с класа отбраната на Астън Вила и Шей Гивън се справиха със заплахите на домакините.

В крайна сметка Уелбек вкара в 43-ата минута. Патрис Евра предостави перфектно подаване по земя от фланга, което премина през трима от бранителите и Шей Гивън. На втора греда Дани Уелбек засече подаването и вкара топката в мрежата.

През втората част отборът отново бе само един, като по-голямата част от играта се разви буквално в наказателното поле на гостите. Резонно в 73-ата минута падна гол за Уейн Рууни. Антонио Валенсия разигра с него една топка, която той прокара през краката на бранител и чрез рикошет вкара в мрежата.

След тази минута шанс получи и българският нападател на тима Димитър Бербатов, който се отличи с няколко добри подавания до края на срещата.

Джони Евънс грабна асистенция в добавеното време, когато предостави топката на завърналия се в игра Луиш Нани. Той спокойно и по земя прати топката през Шей Гивън за попадението в 93-ата минута. Тази победа върна тима на 5 точки пред Манчестър Сити в класирането и доближи титлата до "Червените дяволи".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
161