Манчини: Битката за титлата завърши


Н. Гавазов

Манчини: Битката за титлата завърши

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини се опита да предприеме психологически маньовър в борбата за титлата, заявявайки след снощната победа над УБА с 4:0, че борбата за титлата е приключила. Както е известно, ден по-рано италианският специалист каза в интервю за Sky Sports, че отборът му може да стане шампион, ако спечели всичките си срещи до края. Това се случи, когато „гражданите" се намираха на осем точки от своя конкурент за титлата.

След изиграване на снощните двубои от 33-я, междинен кръг във Висшата лига на Англия, Манчини обърна плочата и изрази мнение, че борбата за победа в Премиършип е приключила.

„Шампионската надпревара приключи, защото Юнайтед е фантастичен отбор с фантастичен характер. Аз мисля, че пет точки е прекалено много. Мисля, че просто трябва да доиграем сезона . Това е най-добрият сезон за клуба от 50 години насам. Гордея се със своите играчи. Беше много важно да победим сега, защото УБА е отбор с характер и с добър треньор. Именно поради тази причина аз очаквах труден мач", заяви Манчини за ВВС.

 

  Сподели
81