Мартинес: Историческа победа за Уигън


Н. Гавазов

Мартинес: Историческа победа за Уигън

Мениджърът на Уигън Роберто Мартинес не бе на себе си след снощната победа на воденият от него отбор над лидера в класирането Манчестър Юнайтед. Както е известно, в среща от 33-я, междинен кръг на Висшата лига на Англия, аутсайдерът в класирането победи „червените дяволи" с 1:0 и по този начин не само се измъкна от опасната зона, но и върна интригата в борбата за титлата. Успехът за „латиксите" бе първи в тяхната история срещу Юнайтед и испанският специалист го определи с основание исторически.

„Това е историческа победа за Уигън. Трудихме се много, за да я постигнем, защото не е лесно да спреш Манчестър Юнайтед. Само един точен удар за тях и 3 корнера обаче показват, че сме се справили страхотно. Задържахме топката и създавахме положения - това е което искахме. През първото полувреме бях разочарован, че отмениха гола ни. Имаше някои спорни отсъждания, някои бяха срещу нас, друг за нас, но мисля, че като цяло трябва да признаем, че играхме наистина добре и заслужено победихме", заяви Мартинес за ВВС.

„Успехът ще ни даде много увереност, но все още остават 5 мача и до края може да има още обрати. Няма съмнение, че да постигнем подобна победа и то по такъв начин е великолепно. Феновете също ни подкрепиха и това се превърна в нещо, което ще влезе в историята на Уигън" каза още той.

 

  Сподели
62