Даунинг: Мачът срещу Блекбърн ще е труден


Н. Гавазов

Даунинг: Мачът срещу Блекбърн ще е труден

Крилото на Ливърпул Стюарт Даунинг очаква, че гостуването на Блекбърн в рамките на 33-я кръг на Висшата лига на Англия ще бъде много тежко изпитание за неговия отбор. Както е известно, през сегашния сезон много специалисти обвиниха мърсисайдци, че са се увлекли по турнирите за купите и за загърбили Премиършип.

И сега Ливърпул се намират в сложна ситуация - през уикенда отборът на Кени Далглиш ще излезе на „Уембли" срещу Евертън в мач от полуфиналите на Купата на Англия, но преди това „червените" ще трябва да се справят с Блекбърн, срещата с който е тази вечер.

В последните си девет двубоя от Висшата лига на Англия Ливърпул постигна само една победа и евентуална загуба от борещия се за своето оцеляване тим на Роувърс може да струва скъпо и най-вече да падна главата на Далглиш. Даунинг смята, че тази вечер неговият отбор няма право на грешка.

„Това ще бъде труден мач. Те се сражават за своето оцеляване, но ние трябва да се съсредоточим върху своето представяне, да създаваме положения, трябва да започнем да вкарваме и да побеждаваме. Винаги е трудно срещу отбори, които се борят за оставане в елита. Те играят за своето бъдеще и не искат да изпадат. Аз бях в подобна ситуация с Мидълсбро. Видяхте как се сражаваше Вила. Но тази вечер трябва да победим. Имаме достатъчно майсторство да го направим и с малко повече късмет, може да успеем", цитира Sky Sports думите на Даунинг.

 

  Сподели
96