ESPN: Балотели може да бие рекорда на Луис Суарес


Н. Гавазов

ESPN: Балотели може да бие рекорда на Луис Суарес

Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели може да „подобри" рекорда на Луис Суарес по продължителност на дисквалификация през сегашния сезон - италианският национал е заплашен от наказание от девет мача, съобщава ESPN. Както е известно, в неделния мач срещу Арсенал 21-годишният футболист беше изгонен от терена след два жълти картона. Тази седмица Футболната асоциация на Англия ще разгледа поведението на грубияна и ще вземе решение относно неговото наказание.

В сегашната кампания Балотели вече има две дисквалификации: за изгонването си в мача срещу Ливърпул, а също така за груба игра срещу полузащитника на Тотнъм Скот Паркър. Във втория случай Марио бе наказан за 4 мача.

Предстоящата санкция, трета подред, обещава да бъде и най-суровата. Отчитайки предишните провинения през сезона, според правилата Балотели е заплашен от наказание от шест мача, което може да бъде увеличено с още три, ако ФА вземе под внимание грубата игра на италианеца срещу Сонг. Този епизод убягна от вниманието на главния съдия.

По такъв начин, сумарно Балотели може да получи дисквалификация от девет мача - с един повече, отколкото Луис Суарес за расистките си обиди срещу Патрис Евра. Ако това се случи, Марио ще пропусне остатъка от сезона, а също така и първите три мача от новата кампания на „гражданите" - ако разбира се нападателят остане във Висшата лига на Англия.

Всичко това би означавало, че заради наказания Балотели се е намирал извън терените в 14 срещи - почти една трета от сезона.

 

  Сподели
104