Ди Матео: Дузпа? Всичко е както трябва


Н. Гавазов

Ди Матео: Дузпа? Всичко е както трябва

Временно изпълняващият задълженията на мениджър на Челси Роберто Ди Матео сподели своите впечатления от срещата от 33-я кръг на Висшата лига на Англия срещу Фулъм. Както е известно, „сините" поведоха в резултата със спорна дузпа, реализира от Лампрд, но домакините намериха сили и изравниха чрез гол на Демпси осем минути преди края на редовното време.

„В последните няколко мача явно се изморихме, но срещу Фулъм беше по-различно. Ако бяхме успели да вкараме втори гол, съперникът ни щеше да има по-малко шансове да реагира. 1:0 е много крехък резултат. Така се и получи, Фулъм изравни", цитира Sky Sports думите на Ди Матео.

„През второто полувреме никак не ни се отдаваше да вкараме. Вероятно трябваше да положим повече усилия за това и да създаваме повече положения за гол пред вратата на домакините. Но най-голямото разочарование е, че владеехме инициативата през по-голямата част от мача, водехме в резултата и този гол в края на мача....Знаехме, че ни чака труден мач, но се надявахме да спечелим", каза още италианецът.

„Дузпата? Там имаше контакт. Местоположението на рефера беше добро и той видя нарушението. Какви въпроси може да има тук? Всичко е както трябва. Имаше още един момент, в който изблъскаха Лампард, но така се получава понякога - един път получаваш дузпа, а друг път - не", продължи Ди Матео.

„Що се отнася до борбата за място в Шампионската лига, аз съм уверен, че тя ще се води до последния момент. Висшата лига на Англия е сложен турнир, където има много силни клубове. Имаме опитен отбор и много добри играчи в състава. Струва ми се, че може да подобрим още повече играта си. Всички отбори са под огромен натиск и могат да допускат грешки. Аз обаче съм настроен позитивно", завършва наставникът на Челси.

 

 

  Сподели
79