Шчесни: Защо да не изпреварим Сити?


Н. Гавазов

Шчесни: Защо да не изпреварим Сити?

Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни е уверен, че неговият отбор вече няма да изпусне третото място в таблицата за класиране във Висшата лига на Англия и при определено стечение на обстоятелствата може да догони Манчестър Сити. Голът на Артета в 87-та минута на неделния мач между двата тима донесе минимална победа на „артилеристите", а „гражданите" продължават да буксуват, на практика лишавайки се от шансове за титлата.

На свой ред Арсенал няма как да се отпусне - отзад напират Тотнъм, Челси и Нюкасъл. Но Шчесни е уверен, че неговият отбор може да спечели директна виза за Шампионската лига и дори да завърши сезона на второ място в класирането.

„Уверен съм, че ще финишираме трети. Манчестър Сити се лиши от шансовете си за трофей - през миналата година пострадахме силно от подобно нещо. Вероятно те ще бъдат подтиснати и кой знае, може би ще ги настигнем. Нашата задача е да спечелим всички оставащи срещи. Ако това се получи, през следващия сезон ние ще бъдем в Шампионската лига" заяви Шчесни за официалния сайт на Арсенал.

 

  Сподели
93