Сър Алекс: Скоулс е с решаващ принос за успехите на Юнайтед


Н. Гавазов

Сър Алекс: Скоулс е с решаващ принос за успехите на Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън изказа своето възхищение от влиянието, което оказа на отбора Пол Скоулс след възобновяване на кариерата си на играч. Шест мача преди края на сезона „червените дяволи" са лидери във Висшата лига на Англия с осем-точкова разлика от Манчестър Сити. Отчитайки отсъствието на проблеми в състава воден от шотландския специалист и грамадният опит на Юнайтед, повечето специалисти побързаха предсрочно да честият на отбора на Сър Алекс 20-та титла.

През по-голямата част от сезона таблицата за временното класиране във Висшата лига на Англия се оглавяваше от Манчестър Сити, но след завръщането на 37-годишния Скоулс „червените дяволи" извършиха мощен скок, спечелвайки 34 от възможните 36 точки.

В двубоя срещу КПР Скоулс показа стабилна игра и вкара гол. Сър Алекс не скри възхищението си от полузащитника, който е толкова полезен, както в най-добрите си години.

„След завръщането си той вкара три гола, а ние загубихме само две точки. Виждате, как той контролира играта и темпото на мача. Така беше и преди, нищо не се е променило. Пол е великолепен играч и заслугата му да сме тук е огромна. Доволен съм от нашите резултати. Изгладихме проблемите в отбрана и изпреварихме сити в головата разлика. Остават шест мача. Три у дома и три навън. Надявам се, че ще успееm да ги проведем добре", заяви Сър Алекс за Liverpool Daily Post.

 

  Сподели
85