Венгер: Юнайтед има предимство в битката за титлата


Н. Гавазов

Венгер: Юнайтед има предимство в битката за титлата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова своите футболисти да се съсредоточат максимално върху предстоящата среща с Манчестър Сити, която е в рамките на 32-я кръг на Висшата лига на Англия. Френският специалист подчерта също така, че евентуална победа на неговия отбор няма да реши спора за титлата, но ще направи задачата на Сити по-трудна.

Както е известно, след предстоящия уикенд лидера Манчестър Юнайтед може да увеличи разликата от Сити на осем точки, ако „гражданите" загубят на „Емирейтс", а „червените дяволи" успеят да победят КПР. В понеделник Роберто Манчини призна, че неговият отбор ще загуби всякакви шансове да се бори за победа във Висшата лига, ако ситуацията се развие точно по този начин.

Венгер обаче не вярва, че нещата са толкова прости.

„Битката за титлата няма да приключи с нашия мач, но ще направи нещата много, много трудни за Сити. Те ще се борят до последно, но нека все пак изчакаме и да видим какво ще се случи през уикенда. За съжаление, ние не сме въвлечени в тази битка, но в момента Юнайтед има предимство", сподели Венгер за Sky Sports.

"Спечелихме седем от последните си осем мача, ето защо загубата от КПР е голямо разочарование за нас. Но инерцията все още е някъде там. Искаме да се върнем към успехите, което означава да се концентрираме и да играем добре. Само тогава може да спечелим срещу Сити", каза още французинът.

Наставникът на Арсенал сподели мнението си относно последното изказване на Манчини за Балотели, в което италианецът призна, че ако се намира в една съблекалня със своя сънародник, той ще го бие постоянно.

„Не винаги трябва да вярвате на това, което се пише. Но трябва да поработите малко с хората, за да разберете, колко е трудно те да се ръководят. Обикновено всички играчи са дисциплинирани, защото футболистите минават през школи и младежки отбори и идвайки тук, те са развили това качество в себе си. Това е първото условие за успеха", допълни Венгер.

 

  Сподели
81