Рууни: Уелбек ще стане един от великите играчи на Юнайтед


Н. Гавазов

Рууни: Уелбек ще стане един от великите играчи на Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призна, че смята за най-добър играч в своя отбор Дани Уелбек. Както е известно, миналият сезон Уелбек проведе под наем в Съндърланд, трупайки опит във Висшата лига на Англия. През лятото Сър Алекс Фъргюсън върна Дани на „Олд Трафорд" и започна да го налага в първия състав, независимо от високата конкуренция в отбора.

Стремителният прогрес в играта на младия нападател му помогна да дебютира за националния отбор на Англия и отчитайки, че в първите два мача на Евро 2010 Рууни няма да може да вземе участие, не е изключено Дани да замени Уейн.

„Има няколко кандидата за признанието най-добър играч през сезона, но аз ще определя Уелбек. В своя първи сезон за тима той проведе толкова много срещи - това е зашеметяващ резултат. Дани се справя чудесно с натиска и вкарва важни голове. Той много време отдели върху завършването на атаката и сега жъне своите плодове. Когато се намира в наказателното поле действително е заплаха за противника. Бърз е и много трудно може да бъде спрян. Той ще стане велик играч - не само в Юнайтед, но и в Англия", заяви Рууни.

 

  Сподели
87