Шок: Манчини подаде оставка


Н. Гавазов

Шок: Манчини подаде оставка

Роберто Манчини подаде изненадващо оставка от мениджърския пост на Манчестър Сити, съобщиха днешните британски издания. Тази новина идва буквално часове след вчерашния мач на „гражданите" срещу Съндърланд в рамките на 31-я кръг на Висшата лига на Англия, в който възпитаниците на италианския специалист бяха на прага на фиаското пет минути преди края на редовното време, когато губеха от „черните котки" с 1:3.

Според информациите, Манчини е бил изключително разочарован от действията на играчите по време на двубоя на „Етихад Стейдиъм" и най-вече от липсата на единство в отбора. Мениджърът обаче най-вече е отчаян от загубата на точки, което може да доведе до увеличаване на дистанцията от лидера в класирането Манчестър Юнайтед, правейки невъзможна задачата на тима да спечели титлата във Висшата лига на Англия и по такъв начин да завърши сезона с трофей, въпреки големите инвестиции от страна а арабските собственици.

„Подавам оставка, защото не успях да оправдая надеждите на ръководството за спечелването на така желания трофей. Очевидно е, че повече не съм в състояние да мотивирам футболистите си и поради тази причина смятам, че ще е по-разумно да се оттегля от поста. Не съжалявам за времето, което прекарах тук. Желая на Манчестър Сити всичко добро и бъдещи успехи, независимо от това, кой ще ме наследи. Единственото, което сега желая е да си почина и да отдам времето си на моето семейство", заяви Манчини на специална пресконференция.

FUTBOL TV честити на своите читатели 1 април - денят на смеха и шегата! Скъпи потребители, Екипът на сайта ви пожелава да бъдете все така усмихнати, лъчезарни и позитивно настроени. Благодарим ви за всичко - за това, че сте с нас и ни давате сили да гледаме напред. Бъдете най-вече здрави! И дано ни простите за шегата, а ние ви обещаваме, че днес ще бъде единственият ден в годината, в който ще проявим малко волност и ще се отклоним от обективната информация - единствено за да ви направим малко по-усмихнати.

 

  Сподели
81