Юнайтед и Ювентус договориха трансфера на Бербатов


Н. Гавазов

Юнайтед и Ювентус договориха трансфера на Бербатов

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов от следващият сезон ще защитава цветовете на италианския Ювентус, след като през седмицата представители на двата гранда са договорили условията по трансфера на българина, гръмнаха медиите на Апенините, а малко по-късно новината бе потвърдена лично от Сър Алекс.

Сега остава единствено голмайсторът на Висшата лига на Англия за миналия сезон да уточни личния си контракт с „бианконерите", което едва ли ще е пречка за Митко, тъй като от „Старата дама" му гарантират запазване на сегашната заплата и участие поне в 35 мача през следващия сезон в Серия А.

Тази новина не бива да ни изненадва чак толкова, тъй като спекулациите около евентуален трансфер на Бербо в Италия се появиха още по време на зимния трансферен прозорец, но тогава от Юнайтед обявиха, че ще задействат клаузата в договора на българина, според която Митко ще остане на „Олд Трафорд" още една година.

Миналата седмица обаче Сър Алекс направи изненадващо признание, че ако се получи подходяща оферта за нападателя, той няма да създава никакви пречки пред напускането му и по всичко изглежда, че Ювентус е решил да се възползва от ситуацията.

Както е известно, Бербатов вече намекна чрез своя агент, че изборът му на следващ клуб ще зависи основно от това, дали той ще може да играе в Шампионската лига. „Бианконерите" в момента са втори в класирането в яростна битка с Милан за спечелване на Скудетото и дори да не спечелят титлата в Серия А, през следващият сезон торинци ще се завърнат в най-престижния европейски клубен турнир, което напълно удовлетворява амбициите на българина.

FUTBOL TV честити на своите читатели 1 април - денят на смеха и шегата! Скъпи потребители, Екипът на сайта ви пожелава да бъдете все така усмихнати, лъчезарни и позитивно настроени. Благодарим ви за всичко - за това, че сте с нас и ни давате сили да гледаме напред. Бъдете най-вече здрави! И дано ни простите за шегата, а ние ви обещаваме, че днес ще бъде единственият ден в годината, в който ще проявим малко волност и ще се отклоним леко от обективната информация - единствено за да ви направим малко по-усмихнати.

 

  Сподели
164