Седмицата в цифри: 100 гола на Роналдо, 21 удара на Юнайтед, 7 победи на Арсенал


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 100 гола на Роналдо, 21 удара на Юнайтед, 7 победи на Арсенал

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

1002 точки в историята на Висшата лига на Англия спечели Нюкасъл Юнайтед след победата си над УБА. Прди началото на мача си с „дроздовете" „свраките" имаха 999 точки. След този успех Нюкасъл настигна Челси, отстъпвайки на „сините" единствено по голова разлика.

398-то дерби на Шотландия с участието на Глазгоу Рейнджърс и Селтик завърши с победа на Рейнджърс с 3:2.

250 мача в първенството на Висшата лига на Англия проведе вратарят на Ливърпул Хосеп Рейна и се превърна в първия испанец с подобно постижение. Празникът за него обаче се оказа тъжен: „червените" загубиха от аутсайдера с 1:2.

159-то Derby d'Italia завърши с победа на Ювентус и сега „бианконерите" имат 75 победи, 39 равенства и 44 загуби.

100 гола в Примера дивисион записа Кристиано Роналдо. Дубълът на португалеца във вратата на Реал Сосиедад бе постигнат в 92-я му мач, с което влезе в историята на Ла Лига като футболистът достигнал най-бързо отметката от 100 попадения.

86% са точните пасове на играчите на Манчестър Сити в мачовете на отбора, което прави „гражданите" третият най-добър тим в Европа по този показател. Първи е Барселона с 88,6%, а втори Байерн Мюнхен с 86,5%. Любопитното е, че и трите тима са втори в класирането на вътрешните си първенства.

21 седмици без победа навън беше Херта преди мача си с Майнц 05. През уикенда хората на Ото Рехагел прекъснаха тази серия, побеждавайки своя съперник с 3:1.

21 удара в посока вратата на Фулъм отправиха играчите на Юнайтед в снощния мач между двата отбора. За съжаление на феновете на „червените дяволи", любимците им победиха само с 1:0.

20 удара към вратата на Сент Етиен отправиха футболистите на Монпелие и вероятно щяха да влязат в историята като един от най-неудачните тимове, ако не беше голът на Жиро в 89-та минута.

15 години Арсенал не можеше да се похвали с това, че в неговия състав двама англичани могат да вкарат в един мач. Срещу Астън Вила се случи невъзможното: Гибс и Уолкът отбелязаха.

9 поредни мача Наполи е без загуба.

7 поредни победи записа Арсенал във Висшата лига на Англия.

1 загуба в последните си 8 мача има аутсайдерът в Серия А Лече.

 

  Сподели
169