Нюкасъл догони Челси (видео)


Н. Гавазов

Нюкасъл догони Челси (видео)

Запазвайки надежди за попадане в Шампионска лига, отборът воден от Ди Матео вече ще трябва да се оглежда и назад, след като дишащият в гърба Нюкасъл е готов да отнеме от лондончани дори визата за Лига Европа. Днес „свраките" не само догониха „аристократите", а с убедителната си игра за пореден път показаха, че съвсем сериозно смятат да се намесят в борбата за евротурнирите, независимо от минималните шансове, които имаха в началото на сезона.

Нюкасъл победи с 3:1 Уест Бромич на „Дъ Хоутърнс" в мач от 30-я кръг във Висшата лига на Англия.

Головата си сметка гостите откриха още в 6-та минута, когато Сисе се възползва от подаването на Бен Арфа за 1:0. Само шест минути по-късно двамата размениха ролите си, а Бен Арфа удвои за 2:0. Класическата преднина за Нюкасъл донесе отново Сисе, отново след асистенция на Бен Арфа в 34-та минута.

Попадението на Шейн Лонг в 53-та минута застави Нюкасъл да не се отпуска повече и в крайна сметка „свраките" спечелиха уверено с 3:1.

След този успех хората на Алън Пардю събраха 50 точки и се намират на 6-то място, изоставайки от Челси само по голова разлика. Уест Бромич е 14-ти с 36 точки.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
129