Реднап: Абрамович е луд по футбола


Н. Гавазов

Реднап: Абрамович е луд по футбола

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап сподели своето отношение към собственика на Челси Роман Абрамович. Както е известно, днес, в рамките на 30-я кръг на Висшата лига на Англия „аристократите" приемат „шпорите" в битка за четвъртото място - уникална ситуация на този етап от сезона за отбора на руския олигарх, който закупи клуба през 2003 година и спечели три титли на Англия.

„Абрамович е обсебен от футбола. Той не признава нищо, освен победата, той обожава да побеждава. По време на срещата с Наполи аз седях на трибуните недалече от него и мога да кажа, че той не принадлежи към този вид собственици, които не се интересуват от футбол. Абрамович винаги е на трибуните на Челси и никога не пропуска мачовете на тима", заяви Реднап за Reuters.

Запитан, дали причината за петото място в класирането на Челси се крие в нетърпението на собственика на клуба, мениджърът на Тотнъм защити милиардера.

„Челси ще бъдат много активни през лятото и отборът отново ще се бори за титлата през следващия сезон. Анчелоти свърши много работа и аз го харесвах, но някои нови играчи не намериха своята форма. Абрамович няма да се примири само с борба за четвъртото място. Те все още са в Шампионската лига", каза още наставникът на Тотнъм.

„Шпорите" са без победа на „Стамфорд Бридж" от 1990 година насам, но Реднап призна, че това не притеснява особено играчите му, особено левият бек Беноа Асу-Екото.

„Ако кажа на Бени, че ние не сме побеждавали Челси от 1990 година насам, нямам на представа как ще реагира. Но дори не знае, че ние играем с Челси утре (Б.ред. събота). Той просто се появява и играе. Това може да бъде Челси или Арсенал - няма никакво значение в случая", завършва Реднап.

 

  Сподели
62