Sky Sports: Арсенал се готви да обяви трансфера на Подолски


Н. Гавазов

Sky Sports: Арсенал се готви да обяви трансфера на Подолски

Водещите британски издания твърдят, че Арсенал се готви до ден-два да обяви за привличането на нападателя на Кьолн Лукаш Подолски. Добре известно е, че немският национал е свързван с отбора на Арсен Венгер през наближаващото лято. През януари футболистът реши да не рискува участието си на Евро 2012 и отложи въпросът със своето бъдеще за след края на сезона.

На днешната си пресконференция с представителите на медиите преди съботната среща от Висшата лига на Англия против Астън Вила, Венгер в типичния си загадъчен стил заяви, че сделката с Кьолн не е сключена, а Подолски не е минавал медицински изследвания.

„Нищо не е направено. Може да се случи скоро, може да се случи по-късно. Аз не знам нищо. Миналата година беше ужасна за нас, защото завърши на 31 август в 23:55 часа. Сега ние не искаме това да се повтори", заяви Венгер на днешната си среща с медиите.

Английските медии обаче поддържат друга позиция.

Така например, днес следобед Sky Sports излезе с информация, че Арсенал ще потвърди официално сделката с Подолски в следващите няколко часа.

От своя страна Evening Standard съобщава, че Подолски действително е преминал медицински изследвания и се очаква в понеделник ръководството на Арсенал официално да обяви, че е постигнало договореност с играча и с неговия клуб за трансфера на немския национал.

 

  Сподели
60