Вермален: Убедени сме, че ще завършим трети


Н. Гавазов

Вермален: Убедени сме, че ще завършим трети

Централният защитник на Арсенал Томас Вермален е убеден, че неговият отбор се явява абсолютен фаворит в борбата за третото място в класирането на Висшата лига на Англия. Както е известно, по-рано през сезона „артилеристите" изоставаха на 10 точки от удържащия третата позиция Тотнъм, но в последните мачове всичко се промени: единият отбор се намира в подем, а другия бележи спад в представянето си.

В сряда Арсенал постигна шеста поредна победа, докато „шпорите" не успяха да спечелят домакинството си срещу Стоук Сити и в резултат на това хората на Арсен Венгер изпревариха своя конкурент.

Вермален е убеден, че неговият отбор ще се съумее да се закрепи на завоюваната позиция, която ще даде на Арсенал директни визи за груповата фаза на Шампионската лига.

„Ние нито за миг не се съмняваме, че ще бъде трети. Особено, ако продължим да побеждаваме, както се случи сега. Но нямаме и намерение да се оглеждаме за Тотнъм, защото сега сме съсредоточени изцяло върху своята игра. Интересни са ни собствените неща, а не тези свързани с другите клубове. Да, фаворити сме и сме длъжни да запазим нашият фокус върху собствените си изяви. Постигнахме добри резултати срещу тежки противници и доказахме силата на своя характер", цитира The Guardian думите на Вермален.

 

  Сподели
61