Далглиш: Трябва да намерим отговор на много въпроси


Н. Гавазов

Далглиш: Трябва да намерим отговор на много въпроси

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш смята,. Че поражението 2:3 от Кунс Парк Рейнджърс в среща от 29-я кръг на Висшата лига на Англия е в резултат на липса на късмет. Както е известно, головете на Себастиан Коатес и Дирк Каут обезпечиха на мърсисайдци преимущество над един от аутсайдерите в първенството, но усилията на Шон Дери, Джибрил Сисе и Джейми Маки, които вкараха своите голове само за 13 минути донесоха победата на лондончани в този двубой.

Далглиш подчерта, че в следващите няколко дни треньорският щаб ще помисли и ще се опита да намери отговор над това, по какви причини Ливърпул позволи на съперника си да върне два гола и да спечели победата в последните минути.

„Не мисля, че някой е предполагал, нещата да се обърнат по този начин. Уверен съм, че пристъпихме към мача готови за борба и класирането за полуфиналите на Купата на Англия трябваше да даде повече увереност на играчите ми. Смятам, че начинът по който моите футболисти започнаха мача бе фантастичен - контролирахме играта през повечето време и си подавахме топката добре и единственото, което не ни достигна беше късмет. В началото не бяхме сигурни как точно да изиграем двубоя, но въпреки това започнахме наистина много добре", заяви Далглиш за ВВС.

„За съжаление, на полувремето не успяхме да вкараме гол и в крайна сметка на почивката резултатът бе 0:0. Второто полувреме започна с великолепен гол на Себастиан Коатес, с който взехме ценна преднина. След това Дирк също се разписа и ако трябва да бъда честен не можех да видя как Куинс Парк Рейнджърс дори ще вкара почетно попадение. До този момент домакините нямаха нито едно положение за гол", продължи специалистът.

„Но вероятно, в последните 20 минути късметът си спомни за КПР, който преди десет дни претърпя несправедливо поражение от Болтън и дългът им беше върнат. Имаме нужда да намерим отговор на много въпроси. През по-голята част доминирахме, показвахме умен футбол, играчите се представиха на достатъчно добро ниво, но в същото време трите точки останаха в съперника", каза още Далглиш.

Запитан, дали смята, че футболистите му са били концентрирани през всичките 90 минути на мача, шотландецът отговори положително.

„Мисля, че да. Това не е заради липса на концентрация. Трябва да се отдаде заслуженото и на КПР. Не получихме това, което заслужаваме, но в крайна сметка това е животът. Трябваше да решим мача доста по-рано. Много трудно е подобна загуба да се преглътне, защото имаше много позитиви в нашата игра", завърши шотландският специалист.

 

  Сподели
66