Тотнъм с гол в последния момент за точка със Стоук


И. Ангелов

Тотнъм с гол в последния момент за точка със Стоук

Отборът на Тотнъм прие Стоук Сити в пореден кръг от Висшата лига на Англия, като домакините днес без малко да се лишат от точки, но гол в добавеното време от Рафаел ван дер Ваарт позволи срещата да завърши при резултат 1:1. Преди това обаче домакините отстъпваха в резултата благодарение на попадение от Камерън Джером.

Днес оръжието на Тотнъм бе контраатаката, като Гарет Бейл играеше често с топката. Неговите центрирания обаче често се оказваха твърде близо до вратаря Бегович. След полувреме на несполуки Тотнъм бе наказан през втората част от Джером. В 75-ата минута той вкара след асистенция на Роберт Хут противно на развитието на събитията.

Тотнъм се потруди за попадението си и получи щедро продължение, като успя да се възползва чрез Ван дер Ваарт. Той получи добро центриране от Бейл и завърши с глава. По този начин тима събра 54 точки и поне до края на срещата, която в момента играе Арсенал, който води, заема третото място, но ако артилеристите победят Евертън, те ще заемат третото място с точка аванс пред столичани.

  Сподели
86