Евра разкри причините за отпадането на Юнайтед от европейските турнири


Н. Гавазов

Евра разкри причините за отпадането на Юнайтед от европейските турнири

Капитанът на Манчестър Юнайтед Патрис Евра определи европейската кампания на „червените дяволи" като истинска катастрофа. Както е известно, лидерът във Висшата лига на Англия отпадна от Лига Европа в четвъртък вечер, след като претърпя поражение с 1:2 при гостуването си на Атлетик Билбао. Като се предвид начина, по който Юнайтед бе надигран на „Олд Трафорд" седмица по-рано, не е изненадващо да се твърди, че настоящият европейски сезон се превърна в един от най-лошите за „червените дяволи".

Хората на Сър Алекс постигнаха само три победи в десет мача във двата турнира, освен това Юнайтед бе изхвърлен от Шампионската лига от отбора на Базел, който допусна седем гола в мача си срещу Байрн Мюнхен във вторник вечер.

Според специалистите, „червените дяволи" са се измъкнали много леко срещу Билбао и са можели да загубят с катастрофален резултат, което няма никакво обяснение, след като миналата година Юнайтед игра финал в Шампионска лига.

Евра обаче смята, че истината се крие в това, че той и съотборниците му са нямали никакво желание за добро представяне по европейските терени.

„От самото начало представянето ни беше истинско бедствие, на първо място в Шампионската лига, а сега и в Лига Европа. Ние сме длъжни да кажем истината. Никога не играхме добре. Никога не играхме със същото желание, каквото имахме миналата година. Може би бяхме прекалено самоуверени в началото на Шампионската лига и смятахме, че може да излезем лесно от групата", заяви Евра за Sky Sports.

"Получи се една лоша година за Манчестър Юнайтед в Европа. Трябва да се съгласим с това и разликата от миналия сезон може да бъде забелязана много лесно. Ние сме по-фокусирани върху Лигата. Сега трябва да спечелим Висшата лига. Ако не го направим, това ще бъде един наистина лош сезон", каза още капитанът на Юнайтед.

Патрис Евра коментира противопоставянето и с Атлетик Билбао - отбор, който се намира на 33 точки в класирането на Примера дивисион от лидера Реал Мадрид, но това не попречи на баските да победят два пъти за една седмица най-добрия английски тим в момента.

„Нека да бъдем честни - не заслужаваме да бъдем в Шампионска лига и Лига Европа. Атлетик игра добре. Те заслужено спечелиха двата мача и можеха да ни вкарат повече голове. Аз им давам много голям кредит и смятам, че могат да достигнат до финала. Тичат навсякъде и показаха дух, който е много по-голям от нашия. Ето за това те спечелиха, а ние загубихме", допълни Патрис.

„Разбира се, ние може да се върнем обратно на пистата. Аз не съм притеснен за Лигата, защото винаги сме се справяли добре. Сега сме на върха и трябва да останем там, защото не искаме да бъдем втори. Предстои ни тежък мач срещу „вълците", който трябва да спечелим", завършва Евра.

 

  Сподели
58