Сър Алекс: Бербатов може да напусне Юнайтед през лятото


Н. Гавазов

Сър Алекс: Бербатов може да напусне Юнайтед през лятото

Сър Алекс Фъргюсън призна, че Димитър Бербатов е на път да напусне „Олд Трафорд" през лятото. Както е известно, закупеният за 30,75 милиона паунда нападател трудно намира място в първия отбор на „червените дяволи" след като миналата година беше ставен извън групата за финала на Шампионската лига.

В навечерието на утрешния двубой с Атлетик от осминафиналите на Лига Европа, Сър Алекс потвърди в интервю за Magic 1152, че българинът е на път да напусне през лятото.

„На 31 години той търси да играе постоянно в първия отбор. За мен е много трудно да гарантирам, че това може да стане", заяви наставникът на Юнайтед.

Договорът на Бербатов трябваше да изтече през лятото. Вместо да загуби без пари голмайстора на Висшата лига на Англия за миналия сезон, най-вероятно Юнайтед ще задейства клаузата, която ще остави Бербо за още един сезон на „Олд Трафорд". Това означава, че „червените дяволи" почти сигурно ще се опитат да продадат Митко през януарския трансферен прозорец на 2013 година.

„Ние ще задействаме евентуално опцията в договора му, но при нашите разговори аз разбрах, че той иска да играе редовно. Това е нещо, върху което трябва да помислим в края на сезона. За играч на неговата възраст и способностите му е разочароващо за него, че не е част от първия отбор. Ще разгледаме положението му в края на сезона, но дотогава той остава в Юнайтед", каза още шотландският специалист.

Наставникът на шампионите потвърди също така, че вероятността Бербатов да пропусне утрешния мач с Атлетик е голяма.

„Той може да играе утре, но аз имам добри възможности по отношение на нападателите с Хавиер Ернандес, Дани Уелбек и Уейн Рууни", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
64