Далглиш поиска от ФА да накаже Венгер


Н. Гавазов

Далглиш поиска от ФА да накаже Венгер

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш предложи на чиновниците от Футболната асоциация на Англия (ФА) да накажат неговият колега от Арсенал Арсен Венгер за това, че французинът обвини Луис Суарес в симулация. Както е известно, неотдавна „артилеристите" постигнаха победа на „Анфийлд с 2:1, при това домакините пропуснаха 11-метров наказателен удар за събарянето на Луис Суарес от вратаря Войчех Шчесни.

Тези дни Венгер си припомни този епизод и заяви, че е нямало никаква дузпа.

„Това дразни. Суарес си спечели дузпа, но никой не го наказа. Аз разбирам, ако имаше контакт, но той падна на тревата и започна да се превива и да се държи за крака. Това вече е лудост. Футболът не се нуждае от такива неща", цитира Standard сумите на Венгер.

На обвиненията към Суарес в симулация побърза да отговори неговият наставник. Далглиш смята, че футболните чиновници трябва да накажат Венгер.

„Аз смятам, че ФА трябва да провери неговите коментарии и да вземе мерки. Ако не бива да се обсъждат кандидатите за треньорския пост на Англия, то може би трябва да се забрани обсъждането и на играчите. След мача Венгер не ми каза „Суарес е симулант". Единственото, което спомена е, че се е получил фантастичен мач и на неговия отбор му е провървяло", цитира Sky Sports думите на Далглиш.

 

  Сподели
62