Венгер: Нека си осигурим четвъртото място и тогава да мислим за повече


Н. Гавазов

Венгер: Нека си осигурим четвъртото място и тогава да мислим за повече

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предупреди, че осигуряването на четвъртото място във Висшата лига на Англия ще постави пред отбора грамада от работа по отношение на доброто представяне на тима в Шампионската лига. Както е известно, в понеделник „артилеристите" приемат Нюкасъл в мач от 28-я кръг на Премиършип и една победа би оставила тима само на точка от третия Тотнъм.

В края на годината изглеждаше почти невъзможно Венгер да върне хората си в топ четири, но Арсенал най-накрая намери някаква последователност, спечелвайки четири от последните си пет мача. Френският специалист смята, че играчите му нямат право на грешка, ако искат да избегнат квалификациите за най-престижния европейски клубен турнир.

„Поглеждайки към качеството на футбола, който се играе в Европа, за всеки един английски отбор става все по-трудно. Чувствам, че в последните няколко години нещата се промениха. Преди беше чиста формалност да играеш квалификации за Шампионска лига, но сега вече това не е така. С Удинезе имахме много тежки мачове, това е топ отбор от Серия А", заяви Венгер за Sky Sports.

Наставникът на Арсенал смята също така, че отборът може да завърши силно сезона.

„Истинско предизвикателство за нас ще бъдат оставащите 11 мача. Опитваме се да направим всичко възможно и ще се борим до последно. В момента Тотнъм е трети и те са много последователни в представянето си. Ние имаме трудни мачове и мисля, че най-напред трябва да си осигурим четвъртото място и след това мислим за нещо повече", каза още французинът.

 

  Сподели
82