Ди Матео: Всички играчи на Челси в момента са с мен


Н. Гавазов

Ди Матео: Всички играчи на Челси в момента са с мен

Роберто Ди Матео защити Челси от обвиненията, че играчите упражняват твърде много власт и това е причината за неуспешното представяне на тима. Както е известно, след като Андре Вилаш-Боаш бе уволнен миналата седмица от мениджърския пост, само осем седмици от назначаването си за помощник на португалския специалист Ди Матео ще поеме отговорността да изведе Челси срещу Стоук Сити в събота.

В края на пребиваването на Вилаш-Боаш на „Стамфорд Бридж" се появиха информации за разрив между португалеца и някои от лидерите в отбора. Според Ди Матео, всички в отбора трябва да поемат отговорността за неуспешното представяне, което застрашава да остави „сините" извън топ 4 на Висшата лига на Англия.

„Това е колективна отговорност. Когато нещата не вървят, всеки е виновен - ръководството и играчите", заяви италианецът за Sky Sports.

Запитан дали е трудно да установи контрол в съблекалнята, Ди Матео се усмихна: „ Попитайте ме след няколко седмици или месец. Все пак съм от шест дни тук", каза временният наставник на Челси.

Ди Матео разкри също така, че вече е разговарял с някои от лидерите и има тяхната подкрепа.

„През тези пет дни разговарях с всеки един футболист поотделно, защото вярвам, че всички трябва да вървим в една посока. Те всички знаят каква е задачата през следващите два месеца и в момента се намират на борда", допълни Ди Матео.

 

  Сподели
61