Бийвън: Уволнението на Вилаш-Боаш е срам за Висшата лига


Н. Гавазов

Бийвън: Уволнението на Вилаш-Боаш е срам за Висшата лига

Президентът на асоциацията на мениджърите в Англия Ричард Бийвън подложи на критика Роман Абрамович за това, че вчера руският милиардер уволни Андре Вилаш-Боаш от мениджърския пост на Челси. Според думите на футболния чиновник, честите уволнения на мениджъри от лондонския клуб се отразява отрицателно на имиджа на британския футбол.

„Независимо от неограничените си финансови възможности, Абрамович така и не успява да създаде успешен футболен клуб. Мисля, че факта, че Челси уволнява осми треньор за девет години не говори в полза нито на собственика, нито на запалянковците, нито за Лигата", заяви Бийвън за ВВС.

„Играчите са длъжни да свикнат и да се приспособят към стратегията и методите на работа на треньора преди още да се появят резултатите. Успехи се постигат с търпение. За осем месеца Андре не може да осигури този резултат, който иска ръководството на клуба. Да, Челси все още се бори в Шампионска лига, Купата на Англия и за място в топ 4, но ако искате да успеете, трябва да поставите пред треньора дългосрочни перспективи", допълни президентът на Асоциацията.

 

  Сподели
73