Юнайтед задържа рекорда си над Тотнъм (видео)


И. Ангелов

Юнайтед задържа рекорда си над Тотнъм (видео)

Манчеестър Юнайтед спечели с 3:1 гостуването си на Тотнъм и се доближи отново на 2 точки от лидера Манчестър Сити след изиграването на срещите от 27-ия кръг на Висшата лига. Уейн Рууни и Ашли Йънг подпечатаха победата на „червените дяволи“, в чиято група за двубоя Сър Алекс не постави Димитър Бербатов. Джърмейн Дефоу отсрами Тотнъм, който окончателно трябва да се раздели с илюзиите си за титла и да се концентрира върху запазване на мястото си в зоната на Шампионската лига.

През първото полувреме отборът на домакините бе много по-деен на терена и нищо не загатваше за това как ще се развие двубоят. „Шпорите“ се настаниха в полето на Юнайтед и създадоха няколко добри положения. Първо в 20-ата минута Адебайор стреля опасно, но Де Хея спаси. Малко по-късно футболистът от Того отбеляза красив гол с пета, който обаче бе отменен, тъй като при овладяването на топката нападателят си послужи с ръка. Съвсем неочаквано гостите се оттеглиха с гол преднина, след като Рууни се разписа с глава при едно центриране от ъглов удар, което беше и най-опасното положение пред Фридъл.

             

Втората част Юнайтед се реабилитира за слабото си първо полувреме. Тук гостите доминираха във всеки аспект от играта и резонно стигнаха до две попадения. В 60-ата минута Ашли Йънг получи подаване от Нани и вкара страхотен гол от воле.

             

В 69-ата пък той осъществи още по-красиво попадение - от извън наказателното поле с фалцов удар той запрати кълбото в ъгъла на вратата.

             

В 87-ата минута Джърмен Дефоу вкара за своите, след като се появи като резерва. Той се възползва от слабата игра на Юнайтед в своето поле, като голът бе хубав удар от далечно разстояние. По този начин Юнайтед отново се доближи на 2 точки от върха и Манчестър Сити и продължава да притеснява лидера в Англия

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
98