Андре Вилаш-Боаш напусна Челси


Н. Гавазов

Андре Вилаш-Боаш напусна Челси

Официалният сайт на Челси излезе със съобщението, че Андре Вилаш-Боаш се е „разделил" с клуба. Според информацията, Роберто Ди Матео е назначен за временен мениджър до края на сезона. Както е известно, вчера „аристократите" записаха срещу УБА поредната си загуба в първенството и по този начин лондончани имат само една победа в последните си седем мача във всички турнири, с което изпаднаха от топ 4 на Висшата лига. Във вторник Челси е изправен пред тежък реванш срещу Бирмингам в турнира за Купата на Англия, а по-късно „сините" ще трябва да компенсират два гола пасив срещу Наполи в Шампионска лига.

Всички тези неблагоприятни резултати очевидно са довели до изчерпване търпението на Абрамович, който днес показа вратата на португалския специалист.

Вилаш-Боаш беше назначен за мениджър на Челси само преди осем месеца след като руският милиардер се принуди да заплати на Порто 13.3 милиона паунда компенсация.

„Андре Вила-Боаш се раздели с футболен клуб Челси. Бордът би искал да изкаже своята благодарност за работата му и да изразим нашето разочарование, че връзката ни приключи толкова рано. За съжаление, резултатите и изпълненията на отбора не са достатъчно добре и не показват никакви признаци за подобряване в най-важната част от сезона. Клубът все още се състезава в по-късните етапи от Шампионската лига и Купата на Англия, както и предизвикателство за място в топ 4 във Висшата лига и ние се стремим да останат толкова конкурентни, колкото е възможно по всички фронтове. Имайки това предвид, ние смятаме, че единствената ни възможност беше да се направи промяна в този момент. С незабавен ефект, Роберто Ди Матео е назначен за треньор на първия отбор на временна основа до края на сезона", се казва в официално съобщение на официалния сайт на Челси.

С назначаването на Ди Матео беше сложен край и на появилите се тази сутрин спекулации, че Рафа Бенитес ще поеме отбора от „Стамфорд Бридж" до края на сезона, а след това, в зависимост от резултатите, испанският специалист ще подпише с клуба 18-месечен договор на постоянна основа.

 

  Сподели
81