Венгер иска да изхвърли Ливърпул от борбата за топ4


Н. Гавазов

Венгер иска да изхвърли Ливърпул от борбата за топ4

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че победа на неговия отбор на „Анфийлд" в събота ще изхвърли Ливърпул от числото на претендентите за място в Шампионската лига през следващия сезон. Мърсисайдци миналата неделя спечелиха Купата на Лигата, а сега изостават на седем точки от Арсенал и Челси, които делят четвъртото място в турнирната таблица.

Венгер е убеден, че победа на неговите възпитаници в съботният мач на практика ще постави кръст на надеждите на „червените" да завоюват място в топ 4.

„За Ливърпул спечелване на място в Шампионската лига все още е по-важно, отколкото победа в Купата на Лигата. Когато ти отиваш да играеш с Ливърпул, мачът никога не обещава да бъде прост. Не е нужно да забравя човек, че Ливърпул 18 пъти е ставал шампион и всеки в Англия го знае това", цитира Evening Standard думите на Венгер.

„Сега нещата са много равностойни. Всеки може да победи всеки. За това говорят резултатите във Висшата лига. Челси, Ливърпул и Нюкасъл водят борба с нас за място в Шампионска лига. Утре ще имаме добра възможност да оставим Ливърпул зад нас. Искаме да използваме този шанс", каза още френският специалист.

 

  Сподели
72