Кушчак: Де Хеа играе защото струва 18 милиона, а не защото е добър


Н. Гавазов

Кушчак: Де Хеа играе защото струва 18 милиона, а не защото е добър

Вратарят на Манчестър Юнайтед Томаш Кушчак отново влезе в заглавията на вестници, споделяйки за пореден път недоволството си от своя престой на „Олд Трафорд" както и отношението на Сър Алекс към него. Според Томаш, шотландският специалист е показал двоен стандарт по отношение на вратарите и сега се отнася много по-благосклонно към основния вратар на Юнайтед Давид де Хеа, който не се представя убедително в състава на „червените дяволи".

Както е известно, в момента полякът, който играе под наем в Уотфорд е намира в последната година на договора си с шампионите и призна, че през лятото ще си търси нов отбор.

„В предишните години беше невъзможно да се допускат такива грешки и винаги съм знаел, че Юнайтед е голям клуб. Тази година виждам, че има повече място за грешки на вратата и лошо представяне в мачовете. Това е. Разочарован съм как приключи всичко и как се развиха нещата при мен. Винаги съм се стремял да правя това, което Сър Алекс искаше. Бях лоялен, но не получавах достатъчно шансове да докажа себе си и поради това сега съм тук. Но искам да кажа, че пожелавам на Юнайтед да спечели Висшата лига на Англия. Аз там имам много приятели и наистина им желая най-доброто", призна Кушчак.

„Едвин ван дер Сар е мой приятел. Това беше страхотен вратар и е много трудно да го изместиш, защото той не прави грешки. Винаги беше здрав и тренираше добре. Съгласих се да чакам много време, докато Едвин се пенсионира. След това, Сър Алекс взе изненадващо решение и аз нямах друг избор, освен да го приема. Знаех, че няма да играя щом в отбора е дошъл някой, който струва 18 милиона. Беше повече от очевидно, че той ще играе, независимо от това колко добре ще се справи. Загубих мотивация и поради това потърсих шанс другаде. Искам да се развивам, независимо дали в Уотфорд или друг клуб. Моят договор с Юнайтед изтича тази година и аз ще се опитам да си намеря нов клуб, където ще получа шанса да тренирам упорито и да играя редовно", каза още разочарованият вратар.

 

  Сподели
77