Вилаш-Боаш: Лошото може да е пред нас


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Лошото може да е пред нас

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш потресе запалянковците на отбора, признавайки че нещата в тима могат да бъдат още по-лоши, ако не се поеме курс към подобряване действията на играчите му. Както е известно, в последните си четиринадесет мача „аристократите" имат само четири победи, в резултат на което изпаднаха от Голямата четворка във Висшата лига на Англия. Освен това, „сините" са пред отпадане от Шампионска лига, а в турнира за Купата на страната ще трябва да играят реванш на терена на Бирмингам.

Едновременно с това не стихват слуховете за конфликт на португалския специалист с лидерите на отбора, които не приемат методите на работа на своя наставник. Тези дни стана ясно, че Андре редовно се отчита пред Абрамович за свършената работа, което внася допълнително напрежение около отбора.

Часове преди домакинството на предпоследния Болтън, Вилаш-Боаш намекна, че върхът на кризата може все още да не е достигнат и мениджърът иска още време за реализиране на плановете си.

„Много клубове са преминали през подобно нещо. Милан четири години не успя да стане шампион, преживявайки мащабни изменения. Ние се борим с резултати, лоши резултати. Нещата могат да се развият по-зле заради високата конкуренция във Висшата лига и аз искам да предупредя хората за това. Една победа ще ни донесе повече увереност, но ни трябва време. Натискът върху нас показва за пореден път, че обществото е изпълнено с очаквания и запалянковците са нетърпеливи относно добрите резултати. Аз съм нетърпелив да отстраним Наполи в Шампионска лига, но за това се иска време. Какво може да помогне един треньор в такава ситуация? Погледнете какво се случва с Интер. Този отбор, който спечели три титли при Моуриньо, сега е раздиран от противоречия", цитира Sky Sports думите на Вилаш-Боаш.

 

  Сподели
65